Nejlepší mandlové produkty a bohatý doprovodný program na Slavnostech mandloní a vína

Zdroj: město Hustopeče

Hustopeče – nenechte si ujít blížící se Slavnosti mandloní a vína, které vám nabídnou unikátní zážitky a jedinečné gastro speciality. Poslední březnový víkend si na slavnostech kromě vynikajících pochutin užijete také procházky k rozkvetlým mandloním a otevřené sklepy nabízející místní víno.

Těšte se především na bohaté trhy s velkým množstvím mandlových produktů. Kromě jiného ochutnáte mandlové věnečky, dezerty i pražené mandle na všemožné způsoby. K tomu si dáte mandlovou kávu, mandlovici, či dokonce mandlové pivo.

Nebudou chybět ani koncerty, kuchařské show, mandlová menu v restauracích po celém městě a spoustu dalšího doprovodného programu. Pokud se vydáte k rozkvetlým mandloním, čeká vás vycházka protkaná zastávkami s občerstvením i úkoly pro děti.

Nejbohatší kulturní program se odehraje v sobotu, kdy se na Dukelském náměstí na pódiu představí kuchaři Michal Barták a Antonín Jurka z kulinářského studia Divoká vařečka. Ti si k sobě pozvou diváky z publika a spolu s nimi připraví několik pokrmů. Zapojit se můžete i do soutěže jedlíků. Na pódiu také vystoupí děti z mateřských škol i Základní umělecké školy. A nenechte si ujít ani na koncerty kapel The People či Bachtale Apsa a Mário Bihári.

Slavnosti mandloní a vína se konají 24.-26. března 2023. Podrobnější program a informace naleznete na webových stránkách Slavnosti mandloní a vína. Jste srdečně zváni!