Policie se zásahovkou zadržely recidivistu, který opět vyráběl drogy a měl u sebe nelegální zbraň!

PRAHA – Policie zadržela muže, který v chatové oblasti v Statenicích vařil pervitin a v Praze 6 jej prodával. Sedmačtyřicetiletý muž byl již v minulosti čtyřikrát pravomocně odsouzen za nedovolenou výrobu drog. Kvůli jeho historii a zálibě ve zbraních se kriminalisté rozhodli k realizaci s krycím názvem KAT ve spolupráci se zásahovkou, aby zajistili bezpečnost při zadržení.

„V minulosti u recidivisty zajistili různé druhy zbraní, trhaviny, granáty a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Při domovní prohlídce nalezli v sáčku u nočního stolku krátkou střelnou zbraň s vybroušeným výrobním číslem, která byla nabita různými druhy nábojů,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zadržený byl v minulosti již čtyřikrát odsouzen a v době realizace trestné činnosti se nacházel stále v podmínce, která se blížila ke svému konci. Zjevně několik let ve vězení recidivistu nepoučilo natolik, aby se přestal drogami i zbraněmi zabývat. Sedmačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovolené ozbrojování. Pokud bude odsouzen, může strávit dalších pět až deset let za mřížemi.