Užijte si s dětmi velikonoční stezku plnou zábavy na valech zámku v Pardubicích

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE – Na valech pardubického zámku můžete zítra těšit na velikonoční stezku plnou zábavy. Přineste vlastnoručně vyrobenou kraslici a můžete si i nazdobit velikonoční keř.

Na stezce s několika zastávkami vás čekají úkoly s hádankami na vajíčkách, na které narazíte na zámeckých valech, hlavně na stromech. „Stezka bude volně přístupná od této soboty po dobu otevření valů, tedy každý den od osmi do šestnácti hodin, od dubna pak do osmnácti hodin. Velikonoční stezkou chceme děti i jejich rodiče a prarodiče naladit na blížící se svátky. Zároveň je to pozvánka na Velikonoce na zámku, které pořádáme 2. dubna,“ informoval ředitel Východočeského muzea Tomáš Libánek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na stezce se setkáte s neobvyklými hrami a zvyky, které jsou spojené s Velikonocemi u nás i ve světě. S dětmi se dozvíte, jaké se dělají zvyky s vajíčky, jako koulení, ťukání, hledání a dokonce házení přes dům. Zjistíte také, kde se o Velikonocích pouští draci. Nahlédnete přitom i do jiných zemí, například do Anglie, Norska nebo dokonce do Bermud. I letos si na velikonoční stezce ozdobíte velikonoční keř, který najdete na druhém rondelu valů. Pomozte s velikonoční výzdobou a vlastnoručně vyrobenou kraslicí ozdobte označený keř tak, aby potěšil vás i ostatní návštěvníky zámku.