VIDEO: Řídil pod vlivem drog. Talisman mu nepomohl

Zdroj: Policie JMK

VYŠKOV – V pondělí po poledni projel kolem hlídky ze slavkovského obvodního oddělení červený opel, který užívá osoba s uloženým zákazem řízení.

V pondělí se hlídka slavkovských policistů rozhodla zkontrolovat červený opel, který kolem nich projel. Za volantem vozu ve špatném technickém stavu a bez platné technické kontroly seděl tentokrát někdo jiný než majitel. Třiatřicetiletý muž předložil hlídce potřebné doklady k řízení vozidla. Podle policejního mluvčího Pavla Švába chyběla pouze zelená karta, později se ukázalo, že na vůz není uzavřeno povinné ručení. „Řidič s hlídkou spolupracoval, test na alkohol byl negativní. Požití drog zprvu odmítal, nakonec ho přiznal až po pozitivním výsledku orientačního testu. Míru jeho ovlivnění a tím pádem i klasifikaci skutku určí až rozbor krve. Talisman, který šofér zklamaně vytáhl z kapsy při bezpečnostní prohlídce, mu tedy příliš nepomohl. Zvítězila dobrá osobní znalost policistů,“ doplnil Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.