Brněnští strážníci jsou milovníci zvířat. Pomáhali daňkům, králíkovi i selátkům

Ilustrační foto

BRNO – O tom, že jsou brněnští muži zákona milovníci zvířat svědčí případy o uplynulém víkendu. Do nesnází se dostalo hned několik zvířat, kterým ochotní strážníci pomohli.

V sobotu po setmění hlídka zaháněla z bystrcké silnice desetihlavé stádo daňků. Upozornila také správce obory, že se v plotě nejspíš objevila díra a dala zvířatům šanci k útěku. Místní strážníci se v noci ještě několikrát přesvědčili, že se kopytníci v okolí nevyskytují. Ve Štýřicích se o den dříve objevilo stejně velké stádo ovcí. Zde ale nebyl zásah hlídky nutný, jelikož než dorazila na místo, hospodář ho stihl zahnat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve Schodové ulici měl plné ruce práce odchytář. Našel zde králíčka choulícího se u zídky. Nejspíš se jednalo o domácího mazlíčka, který utekl, než se tedy najde jeho majitel, postarají se o něj v záchranné stanici. A nakonec se v nesnázích ocitla bachyně se selaty. „ U Brněnské přehrady chodila podél svodidel a nevěděla, kudy zpátky do lesa. Před pozvolna přijíždějícím služebním vozidlem se však divočáci dali na útěk správným směrem. Díky tomu už neohrožovali sebe, kolemjdoucí ani řidiče,“ ukončuje vyprávění tiskový mluvčí Jakub Ghanem.