VIDEO: Na cestu z Jeseníků vyrazil opilý. Skončil u Rousínova v příkopu

Zdroj: Policie JMK

VYŠKOV – Riskantní jízda dvaašedesátiletého opilého sportovního nadšence domů skončila u Rousínova naštěstí jen v příkopu a bez zranění. Prý chtěl být brzy doma.

V neděli odpoledne vyrazil dvaašedesátiletý milovník lyžování ze zasněžených svahů Jeseníků autem domů. Jenomže krátce před odjezdem se posilnil alkoholem. Kolik toho vypil, nebyl schopen říci. Na více než stokilometrové zpáteční cestě z Jeseníků se mu nakonec stala osudným až křižovatka u dálničního sjezdu poblíž Rousínova, kde se mu do cesty postavil silniční příkop. Okamžitě mu přispěchali na pomoc jiní řidiči, kteří zřejmě netušili, že je pořádně pod parou. Kromě silného alkoholového odéru totiž muž sotva stál na nohou. To už na místo dorazila hlídka a při následné dechové zkoušce mu naměřila 2,61 promile. „Kromě zákazu řízení motorových vozidel mu v rámci stíhání za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí i pobyt ve vězení,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.