Další řidič v protisměru málem způsobil nehodu na D52

Foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Perné chvilky si prožilo ve čtvrtek kolem půl osmé ráno hned několik řidičů, kteří mířili po dálnici D52 ve směru na Mikulov.

Na bratčickém exitu na 16 kilometru dálnice D52 nepochopitelně zazmatkoval řidič stříbrné Felicie a otočil svůj vůz do protisměru. Málem přitom došlo ke střetu s jedoucím osobním autem. „Ihned jsme zastavili provoz na dálnici a vyslali na místo i vrtulník. Na kamerovém systému se následně podařilo operátorům vyhledat situaci a ověřit, že vůz dálnici zase opustil,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. I když v protisměru ujela Felicie jen několik desítek metrů, způsobil řidič velmi nebezpečnou situaci. „Policisté se celou záležitostí zabývají a uvítají svědectví projíždějících řidičů a ideálně i záznamy z palubních kamer jejich vozidel. Děkujeme za spolupráci,“ dodal Šváb.  Videozáznam z nebezpeřné situace můžete vidět na facebooku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.