Mladá lípa v Písku nepřežila řádění vandalů

Mladá lípa nepřežila řádění vandalů (zdroj mesto-pisek.cz)

PÍSEK – Někteří lidé v dnešní době už neví, co by zničili. Za cíl svého řádění si neznámí vandalové vybrali strom rostoucí v Lipové aleji v Písku. Škoda je několik tisíc korun. Město věnuje péči o zeleň nemalé finanční prostředky a návštěvníci i obyvatelé tento fakt chválí a obdivují.

Jak informovala mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová, mladou lípu vandalové zlomili a způsobili tak škodu ve výši minimálně 10 000 korun. „Strom byl vysazen před pěti šesti lety v rámci postupné obnovy lipové aleje. V prvních letech stromy potřebují zvýšenou péči například v podobě zálivky, nyní byla lípa už dostatečně vzrostlá a bylo by potřeba ji už jen upravovat tvarovacím řezem. Všechna práce městských zahradníků ale přišla vniveč,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí Miloslav Šatra.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Písek věnuje péči o zeleň nemalé finanční prostředky, ve městě vznikají nové květinové záhony, vysazují se nové stromy. „I když obyvatelé i návštěvníci zeleň ve městě chválí a obdivují, každý rok se najde někdo, kdo rostliny poničí. Je pak otázkou, jestli má vynaložené úsilí všech, kdo se o městskou zeleň starají, smysl a má cenu v něm pokračovat,“ dodává Měšťanová.