Chystá se modernizace dvou úseků přivaděče Choceň – České Libchavy

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Silnice spojující Choceň, Žamberk, Králíky a Hanušovice patří mezi důležité silniční tahy a je budoucím přivaděčem k dálnici D35. Letos dojde k její modernizaci, která proběhne ve dvou etapách.

Po silnici na trase Choceň – České Libchavy podle sčítání, které proběhlo před dvěma lety, jezdí zhruba kolem 1800 vozidel v obou směrech. Silnice je poškozena a je třeba ji opravit. „Stavbu jsme rozdělili na tři menší úseky, v letošním roce chceme začít a dokončit dva z nich,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pardubického kraje Michal Kortyš.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Práce začnou v dubnu, na části dlouhé tři kilometry, v části České Libchavy – Rozsocha. V červenci budou zahájeny práce na druhé etapě Choceň – Mostek, která má zhruba tři a půl kilometru. Obě etapy mají skončit na konci roku. Třetí etapa Mostek – Rozsocha o délce pět a půl kilometru začne v červenci a její konec je naplánován na příští rok.

Co všechno zahrnují opravy?

Na silnici se opraví povrch, zvýší se bezpečnost tím, že budou osazena nová svodidla a obnoví se dopravní značení. V úseku křižovatky se silnicí na Podlesí u vjezdu od Českých Libchav do Rozsochy je navržena nová vjezdová brána. Vznikne malý ostrůvek v komunikaci, který zpomalí přijíždějící vozidla.

Celá modernizace vyjde přibližně na 204 milionů bez DPH. „Modernizaci silnice komplikuje fakt, že v tomto území se nám sbíhají i záměry Správy železnic, vede tu objízdná trasa a letos se má opravovat most v Chocni. Je tu hodně akcí na malém území, ale podařilo se najít shodu a pokusíme se práce dokončit v co nejkratším termínu,“ dodal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.