Drama na Sušicku! Policista v poslední chvíli odřízl oprátku věšícího se muže

Zdroj: PČR

SUŠICKO – Velmi dramatická událost se odehrála v první polovině měsíce března letošního roku v odpoledních hodinách v jedné z menších obcí na Sušicku. Postaral se o ní dvaatřicetiletý muž, který se chystal oběsit na půdě rodinného domu.

Operátorem tísňové linky 158 na místo vyslaní policisté zjistili, že se muž nachází v malém průlezu na půdu a není možné se k němu dostat, protože žebřík měl dotyčný vytažený u sebe na půdě. S mužem se pokoušela neustále komunikovat osádka zdravotnické záchranné služby, která také rychle přijela na místo. Snaha rozmluvit mu jeho úmysl skočit však byla marná a mladík své výhružky naplnil. Naštěstí jeden z členů policejní hlídky pohotově využil druhého kolegy, našlápl do jeho nastavených rukou a hbitě se vyhoupl až na půdu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Pak okamžitě odtáhl muže do bezpečného prostoru a nožem přeřezal oprátku, kterou měl nešťastník kolem krku, a tím došlo k uvolnění jeho dýchacích cest. Následně policista našel žebřík, který umístil do  výlezu na půdu a umožnil tak k muži přístup záchranářům. „Dotyčný byl následně převezen do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Před převozem do nemocnice policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek s hodnotou 2,30 promile. Druhý den telefonicky kontaktoval dotyčný muž jednoho ze zachraňujících policistů. Děkoval mu za záchranu svého života a uvedl, že to byla od něj hloupost a je rád, že je naživu,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.