OBRAZEM: Nový rektor Univerzity Tomáše Bati slavnostně složil slib

Foto: archiv UTB

ZLÍN – Již čtvrtý rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, prof. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., složil před akademickou obcí rektorský slib, čímž byl symbolicky uveden do funkce. Slavnostní inaugurace se v univerzitní aule zúčastnilo přes 440 hostů z celé České republiky i ze zahraničí. Dorazil i pravnuk Tomáše Bati, pan Tomas Archer Bata, a světoznámá architektka profesorka Eva Jiřičná.

Během slavnostního ceremoniálu převzal profesor Milan Adámek od svého předchůdce, prof. Ing. Vladimíra Sedlaříka, Ph.D., akademické symboly – rektorské žezlo, znak pravomoci nad celou akademickou obcí, a zlatý řetěz, znak důstojnosti nejvyššího akademického úřadu a symbol práv rektoru propůjčených. Následně složil rektorský slib. Během obřadu byli také představeni noví prorektoři. Zároveň zazněly dvě skladby v podání známé operní pěvkyně, sopranistky Kateřiny Kněžíkové, a pianisty Vojtěcha Červenky.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do funkce rektora byl Milan Adámek zvolen akademickým senátem Univerzity Tomáše Bati 20. září loňského roku a jmenován bývalým prezidentem České republiky Milošem Zemanem s účinností od 15. prosince 2022. Profesor Milan Adámek je s univerzitou spjat již 25 let. Profesně se zaměřuje na obory bezpečnostní technologie a měření. Absolvoval doktorský studijní obor Technická kybernetika na Fakultě technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V roce 2008 se habilitoval a v loňském roce byl jmenován profesorem pro obor Řízení strojů a procesů. Po vzniku Fakulty aplikované informatiky v roce 2006 se stal jejím proděkanem a v letech 2014 – 2022 působil na postu děkana fakulty. Tím se významně podílel na jejím rozvoji i na vybudování Vědeckotechnického parku ICT a výzkumného centra CEBIA-Tech.

Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB