Šestý ročník hokejového derby mezi východočeskými univerzitami se odehraje v Hradci Králové

foto: Univerzita Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Již pošesté v řadě mají fanoušci a fanynky (nejen) univerzitního hokeje možnost podpořit výběry z Univerzity Hradec Králové a Univerzity Pardubice, a to u příležitosti tradičního derby obou východočeských univerzit. To se uskuteční v úterý 4. dubna od 18:00 v ČPP aréně v Hradci Králové.

 „Současná bilance univerzitních klání je jednoznačně pozitivní pro zástupce UHK. Pardubickému výběru se podařilo hráče Univerzity Hradec Králové porazit jen jednou, a to v roce 2016. Pevně věřím, že se nám podaří i letos pohár obhájit a trošku tak vyrovnat skóre po prohraném derby v esportu z letošního března,“ říká rektor UHK Kamil Kuča s tím, že lístky na derby jsou v prodeji online na webu partnerského hokejového klubu Mountfield. Na hokejové derby naváže i oblíbená oficiální afterparty v Denoche Music Hall, do které jsou pro fanoušky a fanynky obou týmů zajištěny svozy od ČPP arény.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Naši studenti se už druhý rok účastní univerzitní ligy v ledním hokeji. Tým Riders Univerzita Pardubice v letošním roce postoupil do vyřazovací části a osobně jsem viděl řadu velmi kvalitních a zajímavých zápasů. Proto věřím, že v letošním derby uspěje právě Univerzita Pardubice. Přeji oběma celkům, aby se zápas odehrál s rekordní podporou diváků, kteří bezesporu vytvoří dobrou atmosféru. Aktivní sport, zdravé nadšení a velká přátelství patří k vysokoškolskému životu,“ navazuje rektor UPCE Libor Čapek.

Fanoušci z Univerzity Pardubice mohou na začátek derby využít speciální autobus, který pro ně univerzita vypraví z kampusu a na místě si podporovatelé obou týmů vyzvednou také vše, co k povzbuzování svých favoritů mohou potřebovat.

Východočeské univerzity hokejovým derby navazují na dobrou tradici vzájemných klání v různých sportovních oblastech. V případě UHK je derby předzvěstí blížícího se Univerzitního sportovního odpoledne, jehož součástí je 25. dubna 2023 tradiční běžecký závod fakult o pohár rektora UHK. Na Univerzitě Pardubice zase 1. dubna startuje akce Rozhýbejme univerzitu, jejíž třetí ročník opět vyzve studenty, pedagogy i zaměstnance UPCE, aby se utkali, kdo za měsíc urazí nejdelší vzdálenost v  běhu, chůzi či jízdě na kole.

Na UPCE, která nabízí vzdělání na 7 fakultách a výběr ze 150 studijních programů a specializací v oblasti přírodních, technických, společenských i ekonomických věd, uměleckých a zdravotnických oborů, studuje téměř 7 tisíc vysokoškoláků. UHK má v současné době přes 6,5 tisíce studujících na čtyřech fakultách. Studijní nabídka tu zahrnuje programy učitelské i neučitelské, umělecké a hudební na pedagogické fakultě, ekonomické, informatické a manažerské na fakultě informatiky a managementu, společenské a humanitní vědy na filozofické fakultě a přírodovědné a technické obory na přírodovědecké fakultě.