Amfiteátr musí být dočasně uzavřený

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Na dva měsíce nebudou moci zájemci navštívit areál Na Bojišti kvůli rekonstrukci. Bude zde navýšena kapacita míst k sezení, letní festivalová sezóna by neměla být nijak ohrožena.

V současnosti probíhají rozsáhlé úpravy amfiteátru v areálu Na Bojišti, který je pro veřejnost dočasně uzavřený kvůli bezpečnosti, a to až do konce května. Pokud by se mělo staveniště oplotit, aby mohli lidé navštívit alespoň zbytek areálu, bylo by to pro město finančně náročné. Návštěvníci se posléze dočkají nových kovových laviček a chodníků, nově bude tak v amfiteátru 1256 míst k sezení. Ve výsledku se jedná o investici ve výši devět milionů šest set tisíc korun. „Práce na revitalizaci amfiteátru postupují dle harmonogramu a termín otevření areálu před festivalovou sezónou není nijak ohrožen. Momentálně instalujeme konstrukce laviček a obrubníky a provádíme terénní úpravy,“ dodává starosta města Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.