Řidiči, kvůli stavbě jihovýchodního obchvatu Jihlavy počítejte s objížďkami!

Foto: Kraj Vysočina

JIHLAVA – Na stavbě jihovýchodního obchvatu krajského města nyní probíhají zemní práce, ale už příští týden dojde k prvnímu omezení dopravy, a to na trase Jihlava – Třebíč. Následovat bude v květnu uzavření křižovatky na ulici Znojemská a úseku silnice I/38. Připraveny jsou objízdné trasy.

V místě již proběhlo vynucené kácení a aktuálně probíhá skrývka ornice. Během několika dní by měli dělníci začít vrtat piloty pro přemostění údolí říčky Jihlávky a připraveno je zahájení prací na budoucích okružních křižovatkách ve směru na Třebíč a na Znojmo.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První dopravní omezení začne platit ve čtvrtek 6. dubna, kdy musí být na trase Jihlava – Třebíč zcela uzavřena první odbočka na vedlejší silnici III/4051 směr Studénky, Puklice. Objízdné trasy využijí sjezd na nejbližší odbočku na Puklice ze silnice II/405 vzdálené zhruba tři kilometry, tedy na silnici III/4053 přes Příseku – Puklice. Tu využijí i autobusoví dopravci.

Během měsíce května uzavřou silničáři křižovatku silnice II/523 (ulice Znojemská) a silnici I/38 u zahrádkářské kolonie V Ráji. Pro řidiče budou připraveny přehledné objízdné trasy. Tyto uzavírky potrvají až do konce stavební sezóny.

Stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy, části JIH, jejímž investorem je Kraj Vysočina, začala v prosinci loňského roku. Zprovozněna by měla být do začátku listopadu 2024.