Smrtící náraz do stromu: Dnešní série bouraček ve středních Čechách varuje!

Foto: HZS SCK

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Čtvrtek byl další smutný den na středočeských silnicích. Kromě obvyklých nehod řidiči svými auty hned několikrát narazili do stromu. Havárie zlikvidovaly nejen karosérie, ale vyžádaly si těžká zranění a lidský život.

Po ránu u Hrusic

Už před osmou hodinou ranní narazil osobní automobil do stromu U Hrusic na Praze-východ. Řidiče museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Těžce zraněného ho pak transportoval do nemocnice vrtulník. Silnice je kompletně uzavřená.

Po poledni u Libně

Krátce po poledni havaroval nedaleko Libňe na Praze-západ další osobní vůz, který sjel ze silnice a narazil do stromu. Řidič skončil také v nemocnici.

Tragédie u obce Řimovice

Pět minut před jednou hodinou po poledni u obce Řimovice na Benešovsku řidič se svým vozidlem rovněž vrazil do stromu. Důsledky byly tragické. Přes bleskový zásah všech záchranných složek bohužel nehodu nepřežil. Jeho zranění byla neslučitelná se životem. Podle předběžného šetření středočeské policie jel řidič ve směru na Vlašim, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a narazil do stromu. Přesnou příčinu a okolnosti nehody budou vyšetřovat benešovští kriminalisté, kteří zatím nařídili u řidiče soudní pitvu.

Foto: HZS SCK

Tato tragická dopravní nehoda je pouze jedním z mnoha případů, kdy řidiči podcenili různá nebezpečí Nárazy do stromů jsou bohužel často fatální. Přitom by mnohdy stačilo dodržovat dopravní předpisy a použít zdravý rozumu.