VIDEO: Škoda za milion. U kostela hořela tramvaj

Hasiči museli vylézt na střechu tramvaje. / Zdroj: Hasiči Praha

PRAHA – Vyšehradská ulice v Praze 2 byla ve čtvrtek krátce před 13. hodinou svědkem požáru tramvaje linky číslo 14. Hořely elektrické kabely uvnitř vozu. Na místo okamžitě vyrazili hasiči.

Tramvaj, která měla namířeno na Lehovec, zůstala stát poblíž kostela svatého Jana Nepomuckého Na Skalce. U požáru zasahovali hasiči z pražského Dopravního podniku i profesionální hasiči z centrální stanice. Ti zjistili, že hořet začaly elektrické kabely v tramvaji a požár se rozšířil i do kloubu a podhledu tramvaje. „Bylo nutné vypnout přívod elektřiny a zasahovat kvůli dýmu v dýchací technice,“ upřesňuje mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči nasadili jeden vodní proud. Příčinou požáru byla technická závada, škoda se podle Dopravního podniku vyšplhala na milion korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tramvajové linky byly během zásahu hasičů odkloněny po nábřeží. Až do půl druhé odpoledne byl mimo provoz úsek Otakarova – Karlovo náměstí / Výtoň, a to ve všech směrech. Vybrané spoje včetně linky 7 byly v tomto období obousměrně odkloněny přes zastávku I.P. Pavlova.

Podívejte se na video ze zásahu hasičů:

Hořelo v kloubové části tramvaje. / Zdroj: Hasiči Praha
Na střeše tramvaje hasiči zjišťovali rozsah škod. / Zdroj: Hasiči Praha
Dým se z tramvaje začal valit poblíž kostela svatého Jana Nepomucenského Na Skalce. / Zdroj: Hasiči Praha