Chataři na Babyloně se dočkali! Město jim prodá své pozemky

Ilustrační fotografie, zdroj: idomazlice.cz

DOMAŽLICE – Dobrou zprávu obdrželi majitelé chat v chatové oblasti na Babyloně, která se nachází vpravo za výjezdem z obce ve směru na Českou Kubici. Zastupitelé konečně schválili prodej městských pozemků pod chatami.

Již minulé zastupitelstvo schválilo záměr pozemky pod chatami prodat. Od září do konce roku o ně požádalo jen 9 z 15 majitelů, město však mělo podmínku prodat zároveň pozemky všem. Od poloviny března má odbor správy majetku k dispozici žádosti o prodej a souhlasy s navrženou smlouvou od všech vlastníků chat a rozhodnutí o prodeji pozemků tak mohl postoupit zastupitelstvu. „Pozemky budou prodány za cenu ze znaleckého posudku – 780 korun za metr čtverečný. Město si dále vyhradilo podmínku předkupního práva,“ informoval na jednání zastupitelstva starosta Radek Wiesner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.