Neřidič skončil s autem v kateřinském poli. Čím se ještě provinil?

Foto ilustrační: Pixabay

OPAVA – Policisté ve voze dohlíželi na bezpečnost silničního provozu, když na ulici Fügnerová zahlédli automobil značky BMW, který se rozhodli zastavit ke kontrole.

Zastavil až v poli

Policisté světelnými i zvukovými signály řidiče vyzvali, aby zastavil, ten je ale ignoroval a jel dál. Policisté ho tedy začali pronásledovat. V jednu chvíli nečekaně a bez zapnutí ukazatele směru odbočil na ulici Na Bahně, odkud pokračoval rovně. Na konci končící cesty však nezastavil, ale vjel přímo do pole, ve kterém ujel ještě asi patnáct metrů než zastavil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Čekalo je překvapení

Policisté po dvou minutách jízdy za autem konečně mohli z auta vystoupit a podrobit kontrole. Uniformovaní zjistili, že v autě sedí dvacetiletý mladík z Opavy. Policisté mu provedli test na návykové látky, který prokázal, že mu v žilách koluje droga. Mladík se odmítl podrobit odběru krve. Nebyla to jediná překvapující informace, kterou zjistili. Řidič nikdy nebyl v autoškole, tedy nemá řidičák!

Ke všemu našli ve voze sáček se zelenou sušinou, který poslali k chemické expertíze. „Celá záležitost je nadále v intenzivním prošetřování a prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kteří zjišťují zda došlo k trestnému činu nebo přestupku,“ sdělil mluvčí policie René Černohorský.