Mongolský řidič u nás nejspíš prodával nezdaněný alkohol z Koreje. Vyhmátli ho celníci

Foto Celní úřad pro Olomoucký kraj

OLOMOUCKÝ KRAJ – Mongolský řidič bílé dodávky Mercedes na sebe upozornil hlídku celníků na dálnici D35 tím, že jeho auto bylo značně přetížené. Pak už následovala další zjištění, za která řidiči hrozí pokuta až 5 milionů korun.

Hlídka celníků narazila na řidiče bílé dodávky Mercedes v úterý 28. března na dálnici D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. “Hned po najetí vozidla na speciálně kalibrované váhy bylo jasné, že si cizinec s platnými předpisy České republiky, příliš velké starosti nedělá,” uvedl mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz. Dodávka byla totiž přetížená o víc než 1,5 tuny.  Za tento přestupek řidič dostal pokutu 5 000 korun, tím to ale zdaleka nekončilo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Důvod přetížení celníci zjistili brzo, když v nákladním prostoru auta našli 640 lahví alkoholu, ke kterým řidič nebyl schopen předložit doklady prokazující jejich zdanění. “Jednalo se tedy o 224 litrů alkoholu s předběžným daňovým únikem 22 837 korun,” upřesnil David Kubenz.

Řidič je dále podezřelý, že alkohol původem z Jižní Koreje u nás prodává, a to bez oprávnění pro prodej lihovin. Právě za toto jednání hrozí řidiči největší postih, v případě prokázání může dostat pokutu až 5 milionů korun.