Vyhrožoval na tísňovou linku 158 a tak skončil ve vazbě

ilustrační foto

HRADECKO – Tuto středu skončil v rukou policistů devětatřicetiletý muž, který během 5 dnů poslal 9 SMS zpráv s výhružnými texty. V jednom z nich chtěl částku 100 tisíc korun, jinak prý vyhodí policejní kanceláře do povětří.

„Podezřelého muže policejní hlídka zadržela v úterních večerních hodinách krátce po poslední SMS zprávě. Podrobila ho dechové zkoušce s pozitivním výsledkem – téměř 2 promile alkoholu v dechu a umístila do policejní cely,“ sděluje mluvčí policistů Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté si hříšníka pořádně proklepli a zjistili, že na muže státní zástupce vydal na začátku března obžalobu za 8 skutků stejného trestného činu, které spáchal v loňském roce. Jelikož policisté měli důvodnou obavu, že bude v trestné činnosti pokračovat, uprchne nebo se bude ukrývat, podali podnět na vzetí do vazby. V dnešních dopoledních hodinách soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal.

Za trestný čin vydírání hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na 6 měsíců až 4 roky.