Sedmačtyřicetiletý muž má na svědomí 11 krádeží

ilustrační foto

TRUTNOVSKO – Policisté tuto středu obvinili z trestných činů krádež a porušování domovní svobody muže z Vrchlabí. Ten během 8 měsíců napáchal svými skutky škodu za necelých 30 tisíc korun.

Obviněný muž se zaměřoval převážně na chatky v zahrádkářských koloniích, v kterých buď nějakou dobu přebýval, nebo z nich odcizil věci jako jídlo, dřevo či nářadí. Třikrát zavítal na lup také do obchodů. V jednom z nich ukradl vystavené hodinky a v dalších dvou sladkosti a pití. Dále v jedné čekárně před ordinací odcizil jeden pár bot.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž byl zadržen toto úterý v ranních hodinách v jedné z chat při kontrole chatové oblasti ve Vrchlabí. Okamžitě byl umístěn do cely, odkud po obvinění putoval po poledni přímo k soudu. „Od soudu putoval zas přímo do vězení, protože mu soudce přeměnil trest obecně prospěšných prací, ke kterému byl v lednu loňského roku odsouzen za krádež, na nepodmíněný trest odnětí svobody,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pokud ho soudce uzná vinným za výše uvedené přečiny, může ho odsoudit na 6 měsíců až 3 roky.