Na Prachaticku shořela ubytovna. Pět lidí zůstalo bez střechy nad hlavou

požár ubytovny v Houžné na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

PRACHATICKO – V sobotu před pátou hodinou ranní vyjížděli hasiči k požáru ubytovny v Houžné na Prachaticku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Uvnitř se nacházelo v tu dobu pět lidí. Všichni se naštěstí dostali včas ven a nikdo nebyl zraněn. Budova bohužel lehla popelem. Škoda převyšuje dvanáct milionů korun.

Jak informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, v domě bylo pět osob, které vyšly samy. „Osoby prohlédli zdravotníci záchranné služby, nikdo z nich nebyl zraněn. Bylo pro ně nalezeno náhradní ubytování. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje pro ně ze zásob sboru zajistil náhradní oblečení,“ popsala průběh akce mluvčí hasičů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku. Požár zničil ubytovnu v plném rozsahu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil minutu před sedmou hodinou ranní. Škoda na ubytovně je předběžně vyčíslena na 12 500 000 korun bez vybavení. „Je pravděpodobné, že se s celkovou výší bude ještě hýbat. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Matějů.

požár ubytovny v Houžné na Prachaticku (zdroj Policie ČR)
požár ubytovny v Houžné na Prachaticku (zdroj Policie ČR)