Výluku tramvají u Výstaviště se podařilo zkrátit. Provoz se obnoví už ve čtvrtek

Ze Strojnické na Výstaviště musejí lidé stále procházet provizorním koridorem. / Zdroj: MČ Praha 7

PRAHA – Tramvajová výluka mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm končí. Demontáž železničního mostu u Výstaviště, jehož konstrukce se přesunula do muzea, probíhala rychleji, než se očekávalo. Doprava se proto na křižovatku ulic Dukelských hrdinů a U Výstaviště vrací již ve čtvrtek 20. dubna ráno.

V úseku Strossmayerovo náměstí – Výstaviště opět pojedou linky 6, 17, 93 a 94 (o víkendu i historická linka 41). V provozu už také bude dočasně zrušená zastávka autobusu 156 OC Stromovka. Pro automobilovou dopravu zůstává do 14. května uzavřená část ulice Strojnická mezi ulicemi Dukelských hrdinů a Janovského. Průjezd směrem ke hřbitovu i k Výstavišti bude umožněn. V místě je však třeba počítat s omezeními souvisejícími s probíhající stavbou. Vedení městské části Praha 7 nadále doporučuje využívat objízdné trasy. Ve směru do Holešovic radí jet ulicí Veletržní, Bubenskou a Železničářů. Pokud pojedete do Troje, vezměte to z Veletržní do Bubenské a Partyzánské. Při cestě do centra města využijte ulici Bubenskou. Parkování je omezeno v dotčených úsecích ulic Strojnická a Dukelských hrdinů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nadále nebudou moci mezi ulicemi Dukelských hrdinů a U Výstaviště procházet pěší. Průchod k Výstavišti je umožněn provizorním koridorem od křižovatky ulic Strojnická a Janovského.
Přetrvávající omezení budou platit do 14. května.