Starosta zahájil jednání kvůli zrušené pobočce úřadu

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Dvůr Králové nad Labem je páté největší město Královéhradeckého kraje a starostovi se zdálo, že by v něm měla být zachovaná pobočka finančního úřadu. Rozhodl se proto zahájit jednání, aby třicet tisíc občanů nemuselo dojíždět jinam.

V dubnu obdržel starosta města Dvůr Králové nad Labem informaci ohledně zrušení územního pracoviště finančního úřadu v dotyčném městě. V posledních dnech se tak uskutečnilo jednání s ředitelem Finančního úřadu pro Královéhradecký kraj a ředitelem Územního pracoviště Trutnov, neboť starosta považuje tento krok za nešťastný a chce, aby služby příslušné instituce zůstaly občanům ve městě zachované i nadále. „Společně jsme se domluvili, že v lednu a v březnu, tedy v měsících, kdy občané podávají daňová přiznání daně z nemovitosti a daně z příjmu, budou pracovníci finančního úřadu ve Dvoře Králové nad Labem k dispozici vždy v úřední dny, tedy v pondělí a ve středu, a to ve stávajících prostorách v budově Úřadu práce v ulici 17. listopadu. Podle toho, jak bude v roce 2024 o služby finančního úřadu ze strany veřejnosti zájem, tak potom společně nastavíme model spolupráce pro další rok,“ říká starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.