Zajímá vás hrnčířství nebo keramika? To vše uvidíte příští sobotu na Veselém Kopci

Hrnčířská sobota Zdroj: NMVP

CHRUDIMSKO – Na Veselém Kopci vás příští sobotu od devíti do čtyř hodin čeká program nazvaný Hrnčířská sobota. Pozvaní hrnčíři představí, co je hrnčířství a vše o něm, výrobu keramiky a prodají vám i své výrobky.

Zkušení hrnčíři a keramici budou nejen své výrobky prodávat, ale dle možností předvedou svoji výrobu. „Například návštěvníci uvidí točení výrobků na hrnčířském kruhu, modelování, zdobení a malování. Odvážlivci si budou moci leccos sami vyzkoušet. Výtvarné dílničky budou určeny především dětským návštěvníkům,“ sdělila Ilona Vojancová z Veselého Kopce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výrobky jsou vyrobeny z různých druhů keramiky, jako je bělnina, hrnčina nebo kamenina. Ke shlédnutí budou také různé způsoby práce s hrnčířskou hlínou, a to keramika točená na kruhu, tvarovaná pomocí forem a modelování. Těšit se také můžete na doprovodný program, o kterém se dozvíte na místě vše potřebné. Na tento program nelze zakoupit a uplatnit on-line vstupenku!