Na jihu Čech startuje turistická sezóna! Začnete na kole, nebo si dáte výšlap?

JINDŘICHŮV HRADEC – Zahájit turistickou sezónu v tomto jihočeském městě můžete během jedné akce dvěma způsoby. Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál vám totiž nabízí společný cyklo a pěší výšlap. A pokud budete mít štěstí v tombole, můžete dokonce vyhrát jízdní kolo!

První ze dvou cyklistických okruhů měří padesát kilometrů. Trasa vás povede přes Rýdův kopec, Ratibořskou baštu, Cikar až do Hamru u Veselí nad Lužnicí. Tam na vás bude čekat doprovodný program s občerstvením. Zpátky se pak vydáte na Novosedly nad Nežárkou, Jemčinu a Hatín zpět do Jindřichova Hradce. Využít můžete i ovšem i kratší trasu, která měří osmnáct kilometrů. A jestli dáváte přednost pěší turistice, pak je pro vás určena desetikilometrová trasa do Děbolína a k rozhledně na Rýdově kopci.

Rozjeďte turistickou sezónu v Jindřichově Hradci! Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál startuje z hřiště pod Gymnáziem Vítězslava Nováka 20. května. Na trasu padesátky se vydáte v 10 hodin, na další dvě vyrazíte ve 13 hodin. O doprovodný program se postará Agentura Duhovka a čeká vás i malování na obličej, nebo airbrush tetování. A nezapomeňte si koupit lístek do tomboly, protože hlavní cenou je jízdní kolo!