Do obýváku vtrhl pes a před zraky rodiny zakousl jejich kočku

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

TÁBOR – Velký šok zažili obyvatelé jednoho z domů v Táboře. Těm ve čtvrtek večer přímo před jejich zraky v obýváku cizí pes zakousl jejich kočku. Když se jí snažili zachránit, pes začal útočit i na ně. Pro majitele psa bude mít tento případ dohru ve správním řízení a hrozí mu pokuta až do výše jednoho milionu korun.

O případu informoval zástupce velitele městské policie v Táboře Pavel Šimek. „Krátce po dvaadvacáté hodině oznámila obyvatelka Starého Města na linku 156, že do jejího domu vběhl cizí pes plemene rotvajler a v obýváku před zraky celé rodiny zakousl jejich kočku,“ popsal Šimek. Při snaze rodiny kočku zachránit začal pes útočit i na její členy. Ke zranění osob ani škodě na zařízení bytu naštěstí nedošlo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci šetřením zjistili, že majitel psa venčil dva rotvajlery, ale jednoho z nich nedokázal udržet a ten se rozběhl za prchající kočkou, která se únikem pootevřenými dveřmi snažila ukrýt v domě svých majitelů. „Případ bude mít dohru ve správním řízení, kde za porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání hrozí pachateli pokuta až do výše 1 milionu korun. Dále se zjistilo, že ani jeden ze psů není přihlášen na městském úřadu,“ dodal zástupce velitele městské police.