Násilí v Modřanech: Mladík ohrožoval jiného plynovou pistolí!

Zbraně do rukou nezletilých nepatří. / Ilustrační foto

PRAHA – Mají mladiství z Prahy 12 sklony k agresivitě a násilí? Podle videí, která se údajně šíří na sociálních sítích a která znepokojila dokonce i radní městské části, část z nich zřejmě ano. Co se mezi mladými děje a jak tomu předcházet?

První z videí, které zalarmovalo vedení městské části, bylo natočeno v Modřanech. Má zachycovat partu mladých lidí, z nichž jeden z nich drží v ruce plynovou pistoli. S tou měl ohrožovat jiného mladíka. Na dalším videu je vidět také fyzické napadání. Mladíci však jsou podle zjištění Policie ČR nezletilí, radnice proto nemůže sdělovat žádné další podrobnosti k případu. Její apel ale míří především na rodiče dospívajících. „Je nutné, aby zvýšili svůj zájem o to, kde jejich dítě je a co právě dělá. Jedině tak můžeme předcházet podobným situacím,“ říká místostarosta Milan Maruštík. Městská část se snaží takovému chování dětí a mladistvých zamezit. Ve všech školách Prahy 12 probíhají preventivní programy proti šikaně a na snižování výskytu rizikového chování. Podle radnice je však především zodpovědností rodičů, aby věděli, jak jejich děti tráví volný čas.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Radní Prahy 12 apelují na občany, aby v případě, že se s podobným chováním setkají ve svém okolí, kontaktovali Policii ČR na lince 158 nebo Městskou policii na lince 156. „Všichni radní a příslušné odbory, kterých se tato událost dotýká, jsou připraveni poskytnout maximální součinnost, aby se vše vyšetřilo a aby se podobnému nepřijatelnému jednání zabránilo,“ dodává starosta Dvanáctky Vojtěch Kos.