Prudký déšť zaplavil Otrokovice, proudy vody odřízly silnice

Foto: HZS Zlínského kraje

OTROKOVICE – Naprostou spoušť za sebou zanechal rychlý přívalový déšť v Otrokovicích a jejich blízkém okolí. Od 14 hodin tu hasiči vyjeli ke 40 událostem.

Ve dvou případech byl dokonce vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. „Odpoledne před půl třetí bylo vysláno šest jednotek hasičů do ulice Kvítkovická v Napajedlích, kde do areálu zdejší firmy tekla voda z okolního pole, sesunula se část svahu a u budov skladů se vytvořila obrovská laguna vody a hrozilo, že vteče do budov,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O dvě hodiny později vyjelo pět jednotek do Otrokovic – Kvítkovic v ulici U Farmy. Tam se také rychle vytvořila bahnitá laguna vody a neodtékala, neboť byly ucpané mříže z odvodnění.

Kvůli následkům deště starostka svolala povodňovou komisi. „Intenzivní přívalový déšť způsobil na území Otrokovic komplikace, na jejichž odstranění aktuálně pracují hasiči ve spolupráci s pracovníky města Otrokovice a Technických služeb Otrokovice. Nejvíce zasažené části jsou v blízkosti břehů řeky Dřevnice, u společnosti Continental Barum a v Kvítkovicích,“ shrnula mluvčí města Lenka Vaculová.

Přívalové deště naštěstí zbytek kraje ušetřily. „V dalších částech kraje vyjeli hasiči minimálně. Na Vsetínsku čerpali vodu ze dvou objektů, na Uherskohradišťsku v jednom případě a na Kroměřížsku hasiči nevyjeli ani jednou,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje