Chataři, pozor! Zloděj se vloupal do osmi chat ve Zlíně a v Jaroslavicích

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO – Zlínští policisté se zabývají krádežemi v 8 chatách ve Zlíně a Jaroslavicích, ke kterým došlo během května. Za krádež a porušování domovní svobody hrozí neznámému pachateli až tři roky ve vězení.

Zloděj vnikl do sedmi chat buď po rozbití okna, nebo po rozbití zámku vstupních dveří. „V jedné chatě sice rozbil skleněnou výplň okna, ale dovnitř se mu dostat nepodařilo, do další se sice dostal, prohledal ji, ale nic neodcizil. Z ostatních chat zmizel zejména alkohol – slivovice, pivo, víno a perlivé víno, z některých také nářadí nebo potraviny. Škoda, kterou způsobil odcizením věcí, je vyčíslena na 15 tisíc korun, škoda, která vznikla poškozením objektů, činí minimálně 17 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Kriminalistický technik odebral na všech místech stopy, které odeslal do kriminalistického ústavu ke zkoumání. Policisté po pachateli nebo pachatelích pátrají,“ dodala Kozumplíková.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR