Výstava Tichá hrdinství vypráví dramatické příběhy

Zdroj: Paměť národa

Brno – moderní muzeum Institut Paměti národa vás zve na slavnostní otevření interaktivní expozice Tichá hrdinství. Výstava vás vtáhne do minulosti, ponoříte se do dramatických příběhů z 2. světové války a padesátých let.

Dozvíte se zde mimo jiné životní příběhy čtyř méně známých českých hrdinů, které vybrali tvůrci z více než deseti tisíc rozhovorů ze sbírky Paměti národa. Zavítáte mezi partyzány a protinacistické odbojáře, do jáchymovských dolů i do komunistických vyšetřoven. Expozice vás vtáhne do děje svými jedinečnými způsoby audio a video projekcí. K dispozici budou také speciální promítací komory s kouřovými efekty, rozšířená realita i interaktivní obrazovky.

Během vernisáže, která proběhne na nádvoří Institutu, se můžete těšit na „Slam poetry“ na téma naší minulosti v podání Bohdana Bláhovce, Večerky, Tukana a Ryšky Riot. Zhlédnete také velkoplošnou projekci za doprovodu živé hudby a nebude chybět ani vynikající občerstvení.

Slavnostní otevření proběhne 29. května 2023 v 19.00. Institut Paměti národa se nachází na adrese Radnická 10, Brno. Vstup je zdarma. Přijďte se podívat, jste srdečně zváni!