FOTO: Stav nedostatku krve jim není lhostejný! Policisté a další zaměstnanci darovali krev

Foto: PČR

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Tekutiny ze všech nejvzácnější, krve, stále nemají krevní centra dostatek. Situace není lhostejná policistům a  jejich civilním zaměstnancům, a tak se rozhodli, že k neutěšené situaci alespoň trochu přispějí „kapkou“ své krve.

Policisté tak doslova a do písmene naplnili heslo napsané na svých vozech, které zní: Pomáhat a chránit. „Uvědomujeme si, že krev je nejcennější tekutina, kterou máme, a proto jsme se rozhodli vyjádřit ochotu, a pomoci tímto způsobem zachránit nejeden lidský život,“ sdělila mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Polovina lidí darovala poprvé

Naposledy krev policisté darovali v úterý 30. května, a to v rámci kampaně Daruj krev, zachraň život.  Michalíková jedním dechem dodala, že  policisté znovu mohli vyjádřit, že tu jsou pro veřejnost i jinou formou. V Krevním centru ve Fakultní nemocnici Ostrava se sešlo několik desítek policistů a civilních zaměstnanců, a to nejen z řad letitých dárců. Téměř polovina lidí darovala krev úplně poprvé.

Foto: PČR
Foto: PČR

Čekalo je příjemné přivítání

V krevním centru na policisty čekal velice příjemný personál. „Z úst paní Naděždy Kalužové, která se za krevní centrum spolupodílela na organizaci, policisté slyšeli poděkování. Příjemným zpestřením, které na ně a ostatní dárce čekalo, byla nejen příležitost přeměřit si svůj zrak, ale také vyslechnout si odborné rady a vyzkoušet si inhalaci molekulárního vodíku,“ uzavřela Michalíková. Další společné darování krve je v plánu 20. listopadu 2023.

Foto: PČR
Foto: PČR
Foto: PČR
Foto: PČR