Havárie kamionu zablokovala hlavní tah na Slovensko, pro řidiče musel přiletět vrtulník

Foto: HZS Zlínského kraje

VSETÍNSKO – Vážná nehoda zkomplikovala ranní dopravu na hlavním tahu v Dolní Bečvě na Vsetínsku. Po havárii nákladního auta zůstal řidič zaklíněný a zraněného ho musel vrtulník transportovat do ostravské nemocnice.

Na místo před 8 hodinou ráno vyrazily čtyři jednotky hasičů. „Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že vozidlo i s vlekem leží částečně v příkopu a řidič je zaklíněn v kabině vozu. Hasiči ihned stabilizovali vozidlo proti dalšímu pohybu a zahájili vyprošťovací práce, aby co nejrychleji dostali ven zraněného řidiče. To se jim během pár minut podařilo,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V okamžiku přijetí výzvy na linku 155 operátorka dispečinku na místo povolala také vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. „Po vyproštění řidiče z kabiny naši záchranáři muže zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče. Vzhledem k mechanismu poranění jsme nemohli vyloučit závažná vnitřní zranění. Proto jsme řidiče předali posádce vrtulníku a ta ho letecky přepravila do traumacentra FN Ostrava,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Po odletu vrtulníku byla komunikace částečně zprůjezdněna a provoz byl řízen kyvadlově. „Po nárazu nákladního vozidla, vezoucího několikatunový kompresor, došlo k masivnímu úniku provozních kapalin. Ty hasiči zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku.  K vytažení náklaďáku z příkopu si velitel zásahu povolal vyprošťovací automobil ze stanice Zlín,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje