Rožnov táhne, jako místo pro dovolenou si ho vybírají i cizinci

Zdroj: visitroznov.cz

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Město je stále oblíbenou destinací pro obyvatele České republiky i zahraniční klienty. Vypovídají o tom hlavně statistiky, které ukazují, že sem přijíždí a stráví tu více než dva dny mnoho tisíc osob.

V loňském roce v Rožnově přenocovalo přes 75 tisíc hostů, což je za desetileté měření ta nejvyšší hodnota. Turistů ze zahraničí sem přijelo jedenáct tisíc. Také se zvyšuje počet dní ubytování, kdy v roce 2022 to bylo 2,2 noci. „Byl bych moc rád, kdyby nám v letošní sezóně vyšlo krásné počasí a lidé do Rožnova přijeli strávit dovolenou a potvrdili tak loňská čísla. Máme co nabídnout všem skupinám návštěvníků: krásnou přírodu, dostatečný výběr z různých typů ubytování, jedinečné Valašské muzeum v přírodě, spoustu jiných atraktivit i řadu programově velmi zajímavých akcí,“ řekl místostarosta Tomáš Gross.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O osm tisíc osob více než v roce 2021 navštívilo Turistické informační centrum. Je to hned první místo, kam návštěvníci zamíří, ať už pro mapku, informace, suvenýry nebo půjčit kolo. Velkým lákadlem je i Jurkovičova rozhledna, kterou loni obdivovalo přes 46 tisíc turistů. Valašské muzeum v přírodě si za svůj cíl vybralo téměř 334 tisíc osob.  V porovnání s předchozím rokem jeho branami prošlo o 57 tisíc lidí více.