VIDEO: Ostravští strážníci pomohli řidičům v nouzi. Seniorovi vyměnili pneumatiku

Foto: Městská policie Ostrava

OSTRAVA – O tom, že ostravští strážníci dokážou pomoci řidiči v nouzi, se v minulém týdnu přesvědčili hned dva šoféři, kteří se dostali do nesnází. První z nich senior, píchnul pneumatiku, a neuměl si ji vyměnit. Naštěstí mu ze šlamastyky pomohli strážníci. Druhému řidiči pak selhalo vozidlo, zůstal stát přímo v jízdním pruhu frekventované ostravské komunikaci.

První případ se stal v pátek 19. května  v Ostravě-Porubě na ulici Průběžná. Projíždějící hlídka strážníků uviděla stojícího seniora u vozidla značky Škoda. Rozhodli se tedy zastavit, a zjistit, co se stalo. Strážníci zjistili, že senior má defekt na přední pneumatice auta. „Vzhledem k jeho věku a rzi šroubů nebyl schopen si sám poradit. Strážníci proto přiložili ruku k dílu a seniorovi pomohli vyměnit poškozenou pneumatiku za rezervní,“ sdělil mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů a doplnil, že muži bylo sedmašedesát let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Video: Městská policie Ostrava

Druhý řidič se do nesnází dostal v sobotu 20. května v Ostravě-Porubě na frekventované silnici ulice Hlučínská. Hlídka strážníků v jízdním pruhu spatřila stojící vozidlo.  Jednašedesátiletý řidič strážníkům uvedl, že jeho auto Volkswagen má zřejmě technickou závadu, a on tak nemůže pokračovat v jízdě.  „Vzhledem k tomu, že stojící vozidlo tvořilo překážku v provozu, rozhodli se jej strážníci z místa odtáhnout,“ doplnil Machů. Nepojízdné vozidlo na laně odtáhli na nejbližší benzinovou čerpací stanici, odkud si řidič přivolal technickou pomoc.