Den stromů na Lukově láká na stromolezení, poznávačky, vyřezávání ze dřeva nebo jízdu na koních

Foto: Archiv CCRVM, Z. Urbanovský

LUKOV – Parádní den plný dobrodružství v přírodě slibuje Den stromů na Lukově. Areál hradu ožije v sobotu 3. června od 9.30 do 17 hodin.

Z nabitého programu si vyberou malí i velcí. Za návštěvu stojí naučná stezka vedoucí od parkoviště u sochy sv. Jana k hradu, děti si nesmí nechat ujít stromolezecké aktivity, poznávačky, přírodovědné rébusy nebo hry. Chybět nebude ani lukostřelba nebo jízda na koních.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zručnost i tvůrčího ducha si mohou děti vyzkoušet při vyřezávání ze dřeva lupenkovou pilkou nebo v tvořivých dílničkách. Inspiraci najdou třeba v ukázce vyřezávání ze dřeva Romana Mikuše, v rámci níž bude ožívat dřevěný rytíř. Na nádvoří horního hradu se předvedou sovy a dravci a nově se v tento den otevře hradní bylinková zahrádka.

K akci oslavující přírodu  se přidala i Česká společnost ornitologická a České společnosti pro ochranu netopýrů. V informačním stánku s ptačí a netopýří poradnou předvedou mimo jiné  hendikepované netopýry ze záchranné stanice. Akci v přírodě doprovodí výstava obrazů Barvy života.