Zdrogovaná žena pobíhala po střeše pavilonu a křičela, že má ve vlasech slimáky

Ilustrační foto

BRNO – Těžký případ řešila hlídka městské policie o uplynulém víkendu v zoologické zahradě. Žena z Opavska se tam ukryla před slimáky, které měla údajně ve vlasech. Za její stav mohl alkohol a drogy.

O sobotním večeru vyjížděly dvě hlídky do brněnské zoo, kde jim svědek popsal, že se odtud ozývá hysterický křik ženy. V expozici lemura a jaguarindi stála na střeše žena. Pouze v tričku a neobutá pobíhala po střeše a volala o pomoc. Jednomu ze strážníků se podařilo třicetiletou ženu odvést do bezpečí. I tam se ale chovala agresivně, zvedala nohy ze země, kopala kolem sebe a křičela při tom, že jsou všude slimáci a lezou jí po vlasech. Poté si svlékla tričko, aby je setřásla i z těla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Zabalili jsme ji do jednorázové přikrývky. Abychom zabránili dalšímu zranění, pomohli jsme si pouty. Žena nadýchala 2,14 promile, na jejích rukou jsme našli stopy po vpichu jehly, byla tedy i pod vlivem jiných látek,“ informuje tisková mluvčí Jana Pokorná. Zdravotníci ženu převezli na záchytku k detoxikaci.  Porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek strážníci oznámili správnímu orgánu.