Strážníci našli opilého seniora. Ten už dvacetkrát prchl z nemocnice

Ilustrační foto

BRNO – V Královopolské ulici našla hlídka devětašedesátiletého seniora, který byl mistrem útěků. Ač ho hospitalizovali v nemocnici, dvacetkrát jim utekl a procházel se po Brně.

Strážníci kontaktovali dezorientovaného seniora ve středu v noci. Byl jim schopný říct jen adresu bydliště, když s ním na místo dorazili, neměl od bytu klíče. To hlídku přimělo dozvědět se bližší informace od sousedů. Zjistila, že muž je klientem pečovatelského zařízení na Blanensku. „Začali jsme prověřovat, zda ho někdo nehledá. Od kolegů jsme se dozvěděli, že je dlouhodobě hospitalizován v brněnské nemocnici. Pracoviště však svévolně opouští a téměř dvacetkrát se stal osobou hledanou policií,“ informuje o případu tisková mluvčí Jana Pokorná. Personál potvrdil, že seniora postrádá i tentokrát, a vyslal pro něho sanitku. Strážníci muži poskytli jednorázovou přikrývku a posadili ho do služebního vozidla. Poté ho předali zdravotníkům s informací, že nadýchal 1,62 promile.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.