Požár galvanovny ve Ždánicích: Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Foto: HZS JMK

HODONÍN – Hasiči v pátek v 7 hodin večer zasahovali u požáru haly v průmyslovém areálu v obci Ždánice na Hodonínsku. Vyhlásili nejvyšší možný zvláštní stupeň poplachu.

Tři hasiči se lehce zranili při pátečním požáru průmyslové haly galvanovny ve Žďánicích na Hodonínsku. Ošetřeni byli na místě. Hasiči použili výškovou techniku, protože se propadly stropy uvnitř haly. Požár se jim podařilo lokalizovat v 10 hodin večer. Do sobotního rána byly na mistě už jen čtyři jednotky, výšková technika a chemici, a platil už jen 1. stupeň poplachu. Zůstal i štáb velitele zásahu s týlovým prostorem. Dopoledne nastoupili vyšetřovatelé.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místě zůstala i mobilní laboratoř tišnovských hasičů, která monitorovala ovzduší. Podle hasičů v okruhu deseti kilometrů nebyly v ovzduší naměřeny nebezpečné škodliviny. „Ve spolupráci s úřady a firmou řešíme uniklé nebezpečné látky, které se smíchaly s hasební vodou a dostaly se do nedalekého potoku. Doporučujeme občanům, aby tuto vodu nepoužívali a preventivně raději nechodili ani do blízkosti,“ varoval občany mluvčí hasičů JanDvořák. Na twitteru se můžete podívat na videozáznam z dronu.

Foto: Město Ždánice