6 míst v Brně a okolí, která jsou pro svatbu jako stvořená

Brno a jeho okolí skýtá nespočet nádherných míst, která si o svatbu doslova říkají. Lákají vás moderní městské terasy, vinice, nebo malebná stavení uprostřed přírody? Vybrali jsme pro vás 6 pokladů Jihomoravského kraje, kde uspořádáte skutečně pohádkovou svatbu.

1. Hotel Santander

Máte rádi moderní architekturu, ale zároveň si chcete svůj den užít v poklidném prostředí? Pouhé 4 km od centra Brna se nachází zrekonstruovaný hotel Santander, který je zasazený přímo v lese a nabízí tak perfektní místo pro klidnou svatbu. V přilehlé zahradě lze uspořádat hostinu i samotný obřad a zároveň mít celý hotel pouze pro sebe. 

Zdroj: instagram.com/hotelsantander/

2. Hotel Maximus Resort

Brněnský Maximus Resort není jen o saunování a luxusním wellness – můžete si v něm říci i svá „ano“ a spojit tak vše, co by dokonalá svatba mohla zahrnovat. Hotel se rozkládá uprostřed přírody kousek od brněnské přehrady, takže o romantickou atmosféru v něm rozhodně není nouze. Důkazem je také přírodní amfiteátr s paloučkem určeným pro svatební obřady. V resortu s klidem pohostíte až 150 osob a díky nabídce svatebních balíčků na míru se nemusíte absolutně o nic starat.

Zdroj: instagram.com/maximusresortofficial/

3. Stodola Suška

Sníte o svatbě ve stodole? Pak čtěte dále. Stodola Suška se jednoznačně řadí k místům, kde je každá svatba naprosto kouzelná. Dříve se v ní sušilo obilí, dnes vám v ní zařídí svatbu až pro 140 hostů. Prostory velké staré stodoly si vás okamžitě získají obrovskými okny a zajímavou střechou z rákosu, díky níž je uvnitř stále příjemné klima. Suška se nachází v malebné obci Kravsko na Znojemsku a z Brna se k ní dostanete zhruba za hodinku.

Zdroj: instagram.com/stodola_suska/

4. Vinařství Mühlberger

Další místo na našem seznamu zaujímá rodinné vinařství Mühlberger, které najdete kousek od Znojma. Penzion je skvělou volbou, pokud plánujete větší svatbu či tradiční moravskou veselku, potrpíte si na dobré víno a zároveň se nechcete o nic starat. Vinařství zajišťuje catering, tiskoviny, výzdobu, svatebního fotografa, kameramana, a dokonce i koordinaci celého dne.

5. Farma Ovčí terasy

Svatba na farmě? Proč ne. Farma zvaná Ovčí terasy ovšem nepředstavuje jen tak ledajakou farmu, nýbrž kombinuje atmosféru odlehlé samoty v Modrých Horách s moderním zázemím. Farma nabízí ubytování v pokojích s nádherným výhledem, domácí kuchyni tvořenou převážně z vlastních surovin a prostory krásné stodoly vhodné ke grilování a svatební zábavě.

Zdroj: instagram.com/ovciterasy/

6. Dalešický pivovar

Dalešický pivovar je perfektním svatebním místem nejen pro milovníky piva, ale i milovníky filmu Postřižiny, který se v tomto pozoruhodném prostředí natáčel. Hotel s pivovarem se rozprostírá na Vysočině v obci Dalešice, vzdálené zhruba hodinku cesty autem z Brna, a zařídí vám tam vše, co jen k nezapomenutelné svatbě budete potřebovat. Od obřadu v pivovarské zahradě přes hostinu v pivovarském sále až po večerní raut a snídani. 

Zařizujete si svatbu po vlastní ose? Základem každé vydařené svatby je dobrá společnost a chutné jídlo. Prohlédněte si nabídku nejvyhlášenějších cateringů v Brně a vyberte si to nejlepší přímo pro vás.