Adventní Zlín navštíví Mikuláš s anděly a čerty. Nenechte si ujít konec týdne na náměstí!

ZLÍN – Adventní program ve Zlíně je v plném proudu. Vůně punče, pražených oříšků a čerstvých dobrot vykouzlila na náměstí Míru vánoční atmosféru, kterou doplňují příjemná hudební a dětská vystoupení. Vše je nachystáno na příchod Mikuláše, kterého ve čtvrtek doprovodí andělé s čerty a pomohou mu s nadílkou. Konec prvního adventního týdne bude rozhodně stát za to.

Děti si ve čtvrtek mohou zkrátit čekání na Mikuláše v tvořivých dílničkách, které začnou už ve tři. O hodinu později přijde na náměstí celá mikulášská družina s čerty z Bylnice a od půl páté se začne nadělovat. Později vystoupí Standa Hložek a Fredy Bittner Band a o půl sedmé vše zakončí dětská diskotéka.

V sobotu od čtyř si nenechte ujít Festival vánočních punčů, který se uskuteční ve vánoční stodole. Připít si můžete z vratných kelímků či plecháčků, které jsou k dostání ve stáncích s občerstvením i v Městském informačním a turistickém středisku na radnici.

V neděli začne program už v deset ráno a zahájí ho děti z mateřské a základní školy v Tečovicích s Vánočním příběhem. V pět si pak nenechte ujít známou slovenskou kapelu NO NAME.

Ve stejný den budete mít možnost vstoupit do Českého národního registru dárců kostní dřeně. Zaregistrovat se můžete od jedné do sedmi přímo v obřadní síni zlínské radnice, a to aniž byste museli navštívit nemocnici.

Po celou dobu adventních trhů se děti mohou svézt ve vánočním expresu nebo na kolotoči, vyfotit se u fotostěn s vánočními motivy nebo si projít vánoční stezku Letem vánočním světem, která je seznámí s vánočními tradicemi v zahraničí. Vedle betlému je také připravena Ježíškova pošta, kam mohou děti vhazovat svá přání.

 

Čtvrtek 5. prosince

15.00 Tvořivé dílničky s Radiem Čas

16.00 MIKULÁŠ, ANDĚL a ČERTI z Bylnice

16.30 Mikulášská nadílka pro děti

17.00 STANDA HLOŽEK a Fredy Bittner Band

18.30 Mikulášská diskotéka

 

Pátek 6. prosince

16.00 Dětské kinečko

16.30 ROCK & ROLLERS

18.00 Dale B Williams

 

Sobota 7. prosince

15.00 Jazzbook

15.00 Vánoční tvořivé dílny pro děti

16.00 Festival vánočních punčů

18.00 GOLDEN DELICIOUS

 

Neděle 8. prosince

10.00 Vánoční příběh – MŠ + ZŠ Tečovice

15.00 Tvořivé vánoční dílničky s DDM ASTRA + malování na obličej

15.00 Marta Santovjáková Gerlíková & Cimbálová muzika VALAŠSKO

17.00 NO NAME

18.00 Avarom Bluesband