Bohužel i adventní čas je spojen s kapesními krádežemi

ilustrační foto

KRÁLOVÉHRADECKO – Policisté upozorňují, abyste si dali pozor v předvánočním čase u nakupování dárků na zloděje. Kapsáři využívají nepozornosti svých obětí, kradou bleskově a nepozorovaně, poškozený často zjistí svou ztrátu až později a na jiném místě, než k ní došlo. Zkušený kapsář vás stihne okrást během několika sekund!

Policie ČR bude zaměřovat pozornost v tomto období do míst, kde dochází k velké kumulaci osob. To bývá zejména na tržnicích, ve velkých obchodních centrech a jejich přilehlých parkovištích.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V případě, že se stanete obětí zloděje, obraťte se neprodleně na Policii ČR. Snažte se přitom co nepřesněji upamatovat na místo, kde ke krádeži došlo, popřípadě na popis pachatele, či pachatelů. V případě, že je Vám odcizena platební karta, co nejdříve ji u svého bankovního ústavu zablokujte,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

Několik preventivních rad, jak zabránit kapesní krádeži:

  • Nenechávejte peněženku, cennosti, mobilní telefon a doklady navrchu svého zavazadla, naopak ji uložte do vnitřních kapes oděvu, či na spodek tašky, kabelky apod. a rozhodně je nenechávejte volně položené v nákupním vozíku.
  • Doklady noste odděleně od peněžní hotovosti, PIN nemějte poznamenán v blízkosti platební karty.
  • Nenoste nic důležitého ve vnějších síťovaných nebo průhledných přihrádkách u batohů a batohy v prostředcích MHD, či někde v tlačenicích na zádech raději vůbec nenoste.
  • Zejména muži, nenoste peníze ani doklady v zadních kapsách kalhot, kde jsou snadno dostupné.
  • Pečlivě si průběžně kontrolujte, zda máte zavazadlo, kabelku, apod. stále zapnuté v prostředcích MHD nebo v tlačenici noste ruku položenou na zavazadle.
  • Velice důkladně věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo snaží tlačit, okamžitě se snažte z takového místa vzdálit.