Brno podpoří projekty městských částí na vybudování parků

BRNO – Brno podporuje městské části, které si kladou za cíl vybudovat více parků, upravit zeleň či vysadit stromy. Radní proto navrhli poslat finance na realizace 13 projektů.

„V rozpočtu na letošní rok máme vyhrazeno 30 milionů korun na poskytnutí investičních i neinvestičních transferů městským částem, a to na zpracování projektových dokumentací a realizaci ploch zeleně. Na základě naší výzvy jsme obdrželi požadavky osmi městských částí za 12,9 milionu korun,“ řekl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Největší položkou jsou 4 miliony korun na vybudování parku Pohoda v městské části Brno-střed, Starý Lískovec obdrží 2,4 milionu na park Kroupova, Řečkovicím a Mokré Hoře přibude 1,87 milionu korun na revitalizaci zeleně v sídlišti. Za zmínku ještě stojí výsadba na Absolonově v Komíně, tvorba odpočinkové zóny v Maloměřicích a Obřanech či pěstební zásahy v parku Pod Plachtami v Novém Lískovci. Na projektové dokumentace parků či revitalizace zeleně poputují finance Černovicím, Slatině nebo Brnu-severu.