Část sídliště Máj v Českých Budějovicích bude den bez tepla a teplé vody

ilustrační foto (zdroj Teplárna České Budějovice)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Velká část sídliště Máj v krajské metropoli bude tuto středu bez dodávek tepla a teplé vody. Důvodem je porucha na hlavní trase horkovodu, kterou je třeba urychleně opravit. Obyvatele domů v devíti ulicích tak čeká den bez tepla a teplé vody. 

K přerušení dojde ve středu 30. listopadu v době od osmi do osmnácti hodin. „Jde nám především o to, abychom předešli výpadkům tepla a případným poruchám ještě před příchodem silných mrazů, proto chceme tuto závadu odstranit okamžitě,“ vysvětluje první náměstek primátorky Petr Maroš.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vzhledem k tomu, že jde o závadu na hlavní trase horkovodu, dotkne se přerušení dodávek v daném termínu bohužel velké části sídliště Máj. Konkrétně půjde o ulice K. Chocholy, V. Volfa, M. Chlajna, A. Barcala, U Lesa, J. Bendy, M. Horákové, Dubenská, Loucká.

Přerušení dodávek tepla se dotkne i májské základní školy. Rodiče ale nemusí mít obavy. Výuka bude podle náměstka primátorky probíhat bez omezení. „S vedením školy jsme vše vykomunikovali tak, aby se to dětí v žádném případě nedotklo. Škola bude přes noc vytopená a výuka bude probíhat jako v kterýkoliv jiný den,“ doplňuje náměstek.