Cyklostezku Bečva čeká zahájení sezóny. Vyrazte za krásami Valašska!

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Cyklostezka Bečva existuje již devět let. Každoroční slavnostní otevření cyklistické sezóny letos proběhne v sobotu 27. dubna. Cyklisté z Valašského Meziříčí se spolu se svými vsetínskými kolegy vydají do Halenkova.
„Na letošní start máme naplánováno pár drobných změn, které ale účastníci zcela jistě ocení,“ řekla na úvod Michaela Škrobánková z Hranické rozvojové agentury, která akce na Cyklostezce Bečva zastřešuje.

„Stejně jako loni, obdrží každý účastník identifikační pásek, kdy v cíli po jeho předložení dostane drobné občerstvení. Tradičním se již stalo obdarování každého, kdo se k jízdě připojí, drobným upomínkovým předmětem. Letos to mohou být cyklolékárničky, reflexní pásky, odznáčky a další věci,“ dodala Škrobánková.

Ve Valašském Meziříčí bude mít otevírání cyklostezky obdobný scénář jako v loňském roce. Pro cyklisty přijede v 9:00 hodin na parkoviště k Turistickému informačnímu centru autobus a odveze je do Vsetína. Odtud společně s místními cyklisty hromadně vyrazí do sportovně zábavního areálu v Halenkově.

„Na místě bude připraven doprovodný program včetně hudby, soutěží a her pro děti a občerstvení. Akce v Halenkově skončí okolo 13:00 hodin. Do Valašského Meziříčí bude opět zajištěn odvoz cyklobusem,“ konstatovala projektová manažerka mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko Helena Dobešová.

Cyklisté, koloběžkáři či bruslaři, kteří se na vyjížďku vydají z Tovačova, Přerova, Lipníka nad Bečvou, Rožnova pod Radhoštěm a Hranic, budou mít cílové místo na zámku v Hustopečích nad Bečvou.