Dar města putuje k ukrajinským obyvatelům

Foto: Oficiální www města Náchod

NÁCHOD – Radní se rozhodli pomoci Ukrajině zvládnout aktuální složitou situaci, kterou tato země prochází kvůli válečnému konfliktu. Koncem minulého týdne putoval k hranicím dar v hodnotě přesahující částku dvě stě tisíc korun.

Na jaře letošního roku byl zřízen sbírkový účet, na který mohli čeští občané zasílat peníze na pomoc Ukrajině. Na posledním jednání schválili radní využití těchto financí na nákup dvanácti elektrocentrál, o které je poprosilo partnerské město Ťačiv. Většina nákladů byla pokryta z dotyčného účtu, zbytek byl doplacen jako dar. Ve výsledku se jedná o investici ve výši dvě stě patnáct tisíc korun. „Všechny elektrocentrály před nakládkou dobrovolní hasiči zkontrolovali a připravili k okamžitému provozu. Z rukou vedení města si je převzal dopravce a putovaly na místo překládky na maďarsko-ukrajinské hranici, kde je převezmou zástupci partnerského města Ťačiv,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.