DinoPark Vyškov: Staňte se s dětmi lovci dinosaurů a prozkoumejte prehistorický svět

Chcete se setkat tváří v tvář s prehistorickými ještěry? V lesoparku na okraji Vyškova je to možné. Vstupte do světa dávno vyhynulých druhohorních obrů v životní velikosti. Někteří vydávají zvuky a jiní se zase pohybují. Těšte se na vzrušující podívanou a neopakovatelný zážitek.

Za dinosaury DinoExpresem

Do zábavního parku je vstup pouze přes vyškovskou zoologickou zahradu. Zde si zakoupíte vstupenky, které mají platnost jak na jízdu vláčkem do DinoParku, tak i do ZOO. Speciální vláček DinoExpres převeze i vaše kočárky a invalidní vozíky. Po patnáctiminutové jízdě projedete vstupní bránou a už se ocitnete v prehistorické říši.

Procházkou parkem můžete pozorovat pohybující se dinosaury a také slyšet jejich různé zvukové efekty. Každý má cedulku, na které si přečtete jeho jméno, druh, velikost a další informace. Park je velmi dobře uspořádán – na každém rohu na vás číhá dinosaurus. Setkat se můžete s obrovskými brontosaury, dravými tyranosaury či stegosaury s mohutnými ostny.

DinoParkové atrakce

Hrají si vaše děti rádi na pískovišti? Jestli ano, tak v Dinoparku je pro ně nachystané jedno speciální – paleontologické pískoviště. Zde se mohou stát archeology a pomocí štětce a lopatky vykopat kosti dinosaura.

A co takhle se kouknout na dinosaury z výšky? To můžete díky nové visuté lanové dráze – DinoBike. Čeká vás projížďka nad hlavami dinosaurů ve výšce až 11 metrů. Pro odvážné děti to je úžasný zážitek.

Skutečné pamětníky dávných dob můžete obdivovat v pavilonu, kde je pro vás nachystaná expozice Cesta do minulosti Země. Uvidíte zkamenělinu třetihorního škorpiona, otisk křídel pravěkých vážek, fosilie přesliček a mnoho dalších zajímavostí.

A doslova světovým unikátem DinoParku je živá druhohorní rostlina Wollemia Nobilis. Uvidíte pravěkou borovici objevenou v roce 1994 v australské divočině. Tato rostlina žila na Zemi už před 175 miliony let.

A co ještě na děti v parku čeká? Speciální panoramatický film ve 4D Kině a dino kamarádi Fino Dino a Dina Mina. Nezapomeňte si pořídit snímek ve fotosaurovi, abyste měli památeční fotografii do rodinného alba.

Místo

Jihomoravský kraj, okres Vyškov, Vyškov
GPS ZOO: 49.2727336N, 16.9962642E

Kontakt

DinoPark ZOO Vyškov
Cukrovarská 9, 682 01 Vyškov
tel.: +420 378 774 636
e-mail: vyskov@dinopark.cz
www.dinopark.cz/vyskov

Vstupné a otevírací doba do Dino Parku

Cena vstupenky zahrnuje DinoExpres, 4D kino a také i vstup do ZOO Parku Vyškov, kde chovají domácí i exotická zvířata. Největším lákadlem je Babiččin statek, kde se můžete volně procházet mezi zvířaty, pohladit si je i nakrmit.

Bližší informace o ceně vstupného a otevírací době na www.dinopark.cz/vyskov.

Kde se najíst či ubytovat?

HOTEL SELSKÝ DVŮR ***
Cukrovarská 480/7, 682 01 Vyškov
tel.: +420 774 751 204, +420 774 751 204
info@selskydvur.eu
www.selskydvur.eu