Dobrovolní hasiči získají finance za zvládnutí migrační vlny

BRNO – Jednotky sboru dobrovolných hasičů, které se podílely na zvládnutí migrační vlny, dostanou peníze od města na zvýšené náklady. Radní schválili částku půl milionu, kterou si rozdělí městské části zřizující sbory.

„Dobrovolní hasiči jsou při zajišťování pomoci lidem prchajícím před válkou z Ukrajiny nepostradatelní. Již od začátku března prováděli společně s brněnskými profesionály organizovaný převoz migrantů i humanitárního materiálu, připravovali také určené prostory pro nouzové ubytování a dle potřeby se podíleli i na zabezpečení jejich provozu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jen za březen najezdily jednotky přes 20 tisíc kilometrů, což se promítlo v cenách paliva a údržbě vozu. Dále je nutné financovat obnovu materiálu, realizaci pohotovosti nebo refundaci mezd. Brno jim proto přispěje paušální částkou 15 tisíc korun a poté podle počtu ujetých kilometrů. Dotaci tak získají například městské části Bohunice, Husovice, Komín, Slatina, Židenice, Černovice nebo Královo Pole.