Drogu nedovařil. Překvapil jej speciální policejní tým

OLOMOUCKO – Další úspěšný tah mají na svém kontě olomoučtí kriminalisté z týmu TOXI. Díky nim je na Olomoucku opět o jednoho výrobce a dealera drog méně. Ten se nejméně od začátku letošního roku specializoval na pervitin.

K zátahu došlo o víkendu na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti. Kriminalisté chytili muže přímo při činu, výrobu již nestačil dokončit. „Pak provedli domovní prohlídku v místě bydliště obviněného a také prohlídku sklepních prostor, kde měl drogu vyrábět. Při ní zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy,“ informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následující den zahájil policejní komisař trestní stíhání 37letého muže, jakožto obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Obviněný minimálně od začátku roku 2019 do doby svého zadržení vyráběl z přesně nezjištěných léčiv psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin, který užíval jak pro vlastní potřebu, tak jej distribuoval dalším odběratelům na Olomoucku,“ dodala mluvčí.

Obviněnému tak, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. Trestní stíhání probíhá na svobodě.