DSZO chystá několik změn ve školních spojích

ZLÍN/OTROKOVICE – Několik dílčích změn nastane od 1. října v jízdních řádech Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Týkat se mají hlavně školních spojů. Novinkou bude i zprovoznění zastávky na Baťově.

Ke změnám došlo na základě připomínek z řad zástupců škol, veřejnosti i řidičů. Konkrétně jde o linky 3, 7, 8, 9, 10, 14, 31, 32, 33 a 38.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle návrhu školy M. Alše bude uspíšen spoj z Louk a posíleno spojení z Náměstí Práce, na podnět Gymnázia TGM zas bude opožděn spoj k Památníku T. Bati, aby došlo k lepšímu časovému rozložení odjezdů. Dojde také k posílení páteřní trasy ve směru na Jižní Svahy v ranní špičce linkou 10, upraví se rozložení spojů v místní části Paseky, aby zde nedocházelo k opakovaným zpožděním, a uspíší se některé spoje linky 31, aby lépe navazovaly na další linky. Díky zprovoznění nového obratiště a odstavných ploch trolejbusů ve Zlíně na Kocandě bude možno zrušit několik nevyužitých spojů linky 7 a 8, které sloužily primárně ke stažení vozidel do vozovny.

Významnou novinkou v Otrokovicích bude od 17. října zprovoznění nové zastávky MHD Otrokovice-autobusové nádraží Baťov na linkách 2, 55 a 70. Vozidla MHD zde zastaví pouze v pracovní dny včetně prázdninových pracovních dnů. O sobotách, nedělích a svátcích tato zastávka obsluhována nebude.